Loading Догађаји

« All Догађаји

• Овај догађај је прошао.

Кошутњак-Дани пешачења

септембар 16

Према календару републичких акција Планинарског савеза Србије и календару Планинарског савеза Београда, а уз помоћ Министарства омладине и спорта Републике Србије, Планинарско-скијашко друштво „Копаоник” Београд,

П О З И В А НА ДАН ПЕШАЧЕЊА У БЕОГРАДУ

КОШУТЊАК (КРУЖНА СТАЗА)

који ће се одржати у

СУБОТУ  16. СЕПТЕМБРА 2017. године

ПОЛАЗАК НА ПЕШАЧКУ ТУРУ ЈЕ У 09.00 Ч. ИСПРЕД ПИЈАЦЕ НА БАНОВОМ БРДУ (код подземног пролаза, на раскрсници Кировљеве и Пожешке улице)

До полазне тачке може се доћи линијама градског превоза 12,13, 23, 37, 51, 52, 53, 55, 57, 58, 85, 88

Лака пешачка тура (дужина стазе је око 12 км, висинска разлика око 150 м, прелази се за око 4 сата умереног хода)

Стаза је потпуно маркирана, приступачна за све узрасте и не захтева посебну физичку кондицију. Може се изаћи са стазе у случају потребе, јер су около линије градског саобраћаја.

На акцији могу учествовати планинари и сви заинтересовани грађани, љубитељи Кошутњака.

Саветујемо да се обућа и одећа прилагоде временским условима који ће бити тога дана.

Стаза иде релацијом пијаца Баново Брдо – улица Ичкова – Шумарски факултет – видиковац на врху некадашње ски стазе – споменик српским јунацима и спомен костурница аустро-угарским војницима погинулим 1915. године – ресторан Голф – ресторан Деветка – рекреациони центар Пионирски град – ресторан Рубин (видиковац) – алпинистичко вежбалиште – спомен обележје кнезу Михајлу Обреновићу – Хајдучка чесма – кућа шумске управе – Топчидерско гробље – Топчидерски парк – конак кнеза Милоша Обреновића.

Упознајте стазу и будите водич својим пријатељима, јер је то најближа и најлепша стаза у Београду.

Водич: Јован Ђокић, 064/285-1572

Помоћник водича: Зоран Николић 063/434-544