Отворено Првенство Београда у спортском пењању oд 11. до 13. септембра

Од 11. до 13. септембра на простору Овчар Бање и Ужица одржане су припреме спортских пењача јуниорских и дечјих категорија до 21 г. старости. У оквиру припрема у недељу 13. септембра на стени у Ужицу одржано је такмичење у спортском пењању на природној стени – дисциплине тежинско у четири категорије. За потребе такмичења отворен је нови блок стене и урађени су нови смерови на локацији Велике бране односно на шеталишту где је била некада била стара пруга.

Организатори овог такмичења, били су: Одсек за спортско пењање ПСБи Спортско пењачки клубови „Гекон“ и „Вертикал“ из Београда и „Стари град“ из Ужица.  Стена за тежинско пењање налази се на кречњачком блоку. Капацитет пењалишта је око 15 смерова. Урађено је 6 смерова са „FIX“ плочицама и „Хилти“ болтовима.  С обзиром на кратко време смерови су солидно очишћени и добро припремљени. Није било значајних техничких инцидената. Уређивачи смерова: Благоје Доброта и Александар Ђорђевић. Помоћници: Нада Доброта и Радослав Кнежевић. Подељене су медаље за прва три места у четири категорије и дипломе за првих 5 места. Генерални спонзори обезбедили су мајице, сокове и сендвиче са све учеснике такмичења.

Телевизиска станица из Ужица је емитовала прилог најаву пре такмичења и прилог на вестима после такмичења. Плакате и програм такмичења са информацијама су објављени на време што је резултирало доброј посети.

Закључак:Првенство Београда у спортском пењању на природним стенама, у дисциплинама тежинско је организовано на нивоу. Избор стене је јако добар, смерови одлично урађени и солидно очишћени, припрема подножја стене је била добра, а приступ максимално уређен. Србија и Ужице добили су још једно ново пењалиште у прелепом амбијенту подножја Велике Бране у Ужицу што је и био разлог одзиву већег броја такмичара

Београд, 23.09.2015. год.

Извештај урадио