Планинарско-скијашко друштво „Копаоник“, Београд (у даљем тексту Друштво) и Планинарски савез Београда (у даљем тексту ПСБ) објављују конкурс за пријављивање заинтересованих чланова друштава – клубова, чланица ПСБ, за вођење смена у Скијашко-планинарском дому „Копаоник“ на Копаонику (у даљем тексту СПД), и то следећих смена: смена 17.12. – 23.12.2017. године, смена 23.12. – 30.12.2017. године, смена

Дани ПЕШАЋЕЊА

субота, 09 септембар 2017 by
Планинарски савез Београда, је на позив Секретаријата за спорт и омладину града Београда узео учешће  у манифестацији „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“, која ће се одржати у другој половини септембра 2017.  у Београду на тему: „Наслеђе и природа: лепеза могућности“. Носиоц ове манифестације je Секретаријат за привреду Градске управе града Београда. Планинарски савез Београда је носиоцу манифестације предложио да
Прослеђујемо Вам писмо Службе водича ПСС које је насловљено на планинаске клубове и друштва у саставу савеза али је пре свега намењено свим планинарима који желе да се придруже Служби планиских водича. Молим Вас да пажљиво прочитате текст позивног писма и да нам се јавите уколико сте заинтересовани. Позив можете преузети овде.
ПК Славија и СПК Вертикал, организују 21. маја 2016. 1. отворено такмичење у драјтулингу. Такмичење ће се организовати на вештачкој стени на Ади Циганлији у 11.00. Позивамо заинтересоване да узму учешће. На такмичењу ће, према узрасту, бити извршена подела на следеће категорије: Кадети: млађи од 1999. Јуниори: 1998-1997. Сениори: 1996-1977. Ветерани: 1976. и старији Котизација
План активности ПСБ-а је усвојен на седници УО 13.7.2015.г. Моле се клубови да своје планове усагласе са овим планом који се може преузети овде.
27. јануара – 02. марта 2016. Планинарски клуб „Железничар” Београд организује 17. зимску школу високогорства. План школе се може преузети овде, позивно писмо  овде а пријаву овде.
Течај турно скијања у организацији Планинарског савеза Београда, а под покровитељством Градског секретаријата за спорт и омладину, одржат ће се у периоду од 13.-16. фебруара 2016. године на теренима Старе Планине, Бабин Зуб.
Планинарска кућа „Тара“ (1040m) се налази у самом центру туристичког центра Калуђерске Баре на делу планине Тара званом Равна Тара. У непосредној близини су хотели Оморика и Бели бор, национална кућа Јеремичак, самоуслуга, пошта, спортско-рекреативни објекти (фудбал, тенис, кошарка), трим стаза и травнато фудбалско игралиште. На располагању су и две ски стазе опремљене „вученицама“, Оморика дужине 200
Под покровитељством Градског секретаријата за спорт и омладину а у организацији Планинарског савеза Београда и Горске службе спасавања Београд, одржан је течај турно скијања на Старој Планини, Бабин Зуб у периоду од 14. – 17. фебруар 2015. Услов за похађање течаја било је сигурно владање основним техникама скијања – мин. оцена Ц или Д националне
Извештај са акције