ИЗВЕШТАЈ СА АКЦИЈЕ – ПОЧЕТНИ ЗИМСКИ АЛПИНИСТИЧКИ ТЕЧАЈ 2018.

Kao и сваке године, Алпинистички одсек Београда, у склопу програма школовања млађих кадрова, одржао је почетни зимски алпинистички течај у периоду фебруар-март. Први део течаја одржан је у Београду – теоријска предавања у просторијама АОБ-а, а практична настава, остала предавања и завршни успони и вежбе одржани су на Дурмитору у Вирку и Осојеним гредама у периоду 24.02. – 03.03.2018. године.

Током ових 7 дана је пало доста снега и време је било генерално лоше и веома хладно (до -20), али то нам није сметало за извођење вежби. Кућа Миша Касалице нам је пружила потребан комфор и услове за одржавање наставе, а падине Осојених греда су биле одличан полигон за извођење практичних вежби. Пре подне је рађена пракса на терену, а после одмора за ручак су следила предавања у кући. Комплетан програм курса је испуњен, а завршни успони су били Течајски смерови и Пантин жљеб. Одлична атмосфера, добро дружење и изузетно функционисање целе групе одликовале су и овај течај АОБ-а.

ПОЛАЗНИЦИ:

1. Бранка Чавић, ПД Азимут
  2. Милица Богдановић, ПД Клековача
  3. Данило Павићевоћ, ПСД Успон Штрпце
  4. Бранко Стевановић, ЕСТ
  5. Драган Ђорђевић, ПК Железничар
  6. Душанка Симоновић, ПК Железничар
  7. Љиљана Витета, ПД Букуља

Сви полазници су успешно одрадили све вежбе, одслушали предавања и извршили завршне успоне. По завршетку програма, одрађен је завршни тест који су сви полазници успешно положили и тиме завршили течај.

ИНСТРУКТОРИ

1. Предраг Загорац Алп. Инструктор
  2. Васо Стокић Алп. Приправник
  3. Дамир Лукшић Алп. Приправник

Курс је завршен успешно и у складу са правилником Комисије за алпинизам Планинарског савеза Србије.