На пењачком центру Бељаница у близини Деспотовца, 23. јуна 2018. године, одржано је такмичење у спортском пењању на природној стени, Oтворено првенство Београда за јуниоре, у организацији Пењачког клуба „Гецо“ из Београда и Спортско-пењачког клуба „Осмица“ из Деспотовца, а под покровитељством Планинарског савеза Београда и Спортског савеза Београда. За потребе такмичења опремљено је шест смерова.
Два дана планинарења, дружења, креативности, на Рајској планини… Четрдесет двоје деце и двадесет деветоро одраслих на овој акцији, која се традиционално одвија осми пут, а помаже је Планинарски савез Београда, ,првог дана су планинарили Рајским стазама, у скраћеној варијанти, око 7 км.(нисмо стигли до коте Чанак), али је на Дебелом брду никло очас седам, осам

Мајски спортски дан

четвртак, 19 април 2018 je
А. Планинарско оријентационо такмичење за лигу ПС Србије (треће коло) и Првенство Београда (прво коло) Б. Турнир у малом фудбалу В. Планинарскa пешачкa турa СУБОТА 26. МАЈ 2018. A. Планинарско оријентационо такмичење за лигу ПС Србије (треће коло) и Првенство Београда (прво коло) Овогодишње такмичење, у склопу „Мајског спортског дана“, има меморијални карактер и посвећено