У периоду од 13.-14. октобра 2018. године Планинарски савез Београда организовао је акцију на Тари, када су у складу са Правилником о организовању и извођењу такмичења у планинарском вишебоју остварене три планинарске туре, а све са циљем промовисања ове врсте такмичења. У акцији је узело учешћа 15 планинара и планинарки из 6 планинарских друштава-клубова из
novogodisnja trka balkan
Под покровитељством Планинарског савеза Београда и Секретаријата за спорт и омладину града Београда Планинарско спортски клуб „Балкан“ из Београда организује авантуристичку трку на Кошутњаку, Лига Београда 3. коло. Трка ће се одржати у суботу, 22. децембра 2018. године, старт трке у 11:00 часова. Место одржавања: Кошутњак – Трим стаза Програм такмичења: 10 часова – отварање
Сви клубови, чланови Планинарског савеза Београда, у обавези су да до 30.октобра 2018. године изврше уплату и оверу годишње чланарине за 2018. годину. Висину и нашин формирања чланарине можете погледати у Одлуци за годишњу чланарину.
На пењачком центру Бељаница у близини Деспотовца, 23. јуна 2018. године, одржано је такмичење у спортском пењању на природној стени, Oтворено првенство Београда за јуниоре, у организацији Пењачког клуба „Гецо“ из Београда и Спортско-пењачког клуба „Осмица“ из Деспотовца, а под покровитељством Планинарског савеза Београда и Спортског савеза Београда. За потребе такмичења опремљено је шест смерова.
Два дана планинарења, дружења, креативности, на Рајској планини… Четрдесет двоје деце и двадесет деветоро одраслих на овој акцији, која се традиционално одвија осми пут, а помаже је Планинарски савез Београда, ,првог дана су планинарили Рајским стазама, у скраћеној варијанти, око 7 км.(нисмо стигли до коте Чанак), али је на Дебелом брду никло очас седам, осам

Мајски спортски дан

четвртак, 19 април 2018 je
А. Планинарско оријентационо такмичење за лигу ПС Србије (треће коло) и Првенство Београда (прво коло) Б. Турнир у малом фудбалу В. Планинарскa пешачкa турa СУБОТА 26. МАЈ 2018. A. Планинарско оријентационо такмичење за лигу ПС Србије (треће коло) и Првенство Београда (прво коло) Овогодишње такмичење, у склопу „Мајског спортског дана“, има меморијални карактер и посвећено