ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

субота, 21 марта 2020 je
Поштоване колеге – планинари! На основу уведеног ванредног стања у Републици Србији и одлуке Планинарског савеза Србије обустављају се све планинарске активности предвиђене Календаром активности за 2020. годину до даљњег (односно до укидања ванредног стања). Из истог разлога отказује се изборна Скупштина Планинарског савеза Београда заказана за 09.04.2020. године. С планинарским поздравом! Председник ПСБ Милисав
pobedina skola orjentacije
ПОБЕДИНА школа оријентације за 2020. годину под покровитељством Планинарског савеза Београда. Школа је бесплатна за све полазнике до 18 година старости, полазници од 19 до 27 година плаћају 500 дин, а старији од 27 година 1000,00 дин за све 4 недеље колико траје школа и завршни испит. Полазници не могу бити млађи од 9 година. субота, 22.02.2020.
Takmicenje u planinarskom Viseboju 2019 Tara
Све израженије тенденције у спорту да се такмичарски карактер, посебно јуниорских категорија, ставе у први план уграђене су и у нови Закон о спорту. Да би планинарство као добро котирана спортска грана задржала или поправило статус неопходно је да у својим активностима што више уведе такмичарски карактер. Управни одбор Планинарског савеза Београда је због тога
Дани пешачења 2019

Београд ХОДА!

уторак, 27 августа 2019 je
Преглед локација и програми акције “Дан пешачења 2019” према месту одржавања: Место: АВАЛА Kлубови: БАЛKАН и АВАЛА Планинарски водич: Миланка Арсић Опис акције: Пешачење на Авалу. Окупљање до 10 ч код ресторана Липовица у Пиносави. Траса стазе је: подножје Авале – извор Сакинац – кружна стаза око Авале – Дубоки поток – врх, споменик Незнаном јунаку
beljanica2019
На „Oтворено првенство Београда за јуниоре“ у спортском пењању на планини Бељаници, у организацији Пењачког клуба „Гекон“ из Београда и Спортског-пењачког клуба „Осмица“ из Деспотовца, а под покровитељством Планинарског савеза Београда, Спортског савеза Београда и Спортског-пењачког клуба „Осмица“. Првенство је планирано за датум 08.06.2019.године, а одржаће се на пењачком центру Бељаница у близини Деспотовца. Такмичење
Драги родитељи, Спортски клуб „Трибе“, у сарадњи са Планинарским савезом Београда организује „Радионицу спортског пењања и боравка у природи за децу“. Датум: 20. i 21. april Време: 10:00h – 14:00h Локација: Вештачка стенана Ади Циганлији, Београд Опис: Мала школа спортског пењања, практична настава, радионица, предавања. Учесници Приоритет имају деца од 7-10 година, чланови Планинарског савеза Београда
Планинарско друштво „Железничар” Београд основало је Зимску школу високогорства 1995. год. у органзацији доајена планинарства Србије, Звонимира Блажине. Основни циљ Школе (Течаја) је обучавање чланова планинарсхих клубова да се безбедно крећу зими по високим планинама. Сврха течаја није стицање физичке кондиције полазника, нити пењање појединих врхова, већ техничко оспособљавање планинара за кретање, самостално или у
У периоду од 13.-14. октобра 2018. године Планинарски савез Београда организовао је акцију на Тари, када су у складу са Правилником о организовању и извођењу такмичења у планинарском вишебоју остварене три планинарске туре, а све са циљем промовисања ове врсте такмичења. У акцији је узело учешћа 15 планинара и планинарки из 6 планинарских друштава-клубова из
novogodisnja trka balkan
Под покровитељством Планинарског савеза Београда и Секретаријата за спорт и омладину града Београда Планинарско спортски клуб „Балкан“ из Београда организује авантуристичку трку на Кошутњаку, Лига Београда 3. коло. Трка ће се одржати у суботу, 22. децембра 2018. године, старт трке у 11:00 часова. Место одржавања: Кошутњак – Трим стаза Програм такмичења: 10 часова – отварање
Сви клубови, чланови Планинарског савеза Београда, у обавези су да до 30.октобра 2018. године изврше уплату и оверу годишње чланарине за 2018. годину. Висину и нашин формирања чланарине можете погледати у Одлуци за годишњу чланарину.